Engang var kål det billige og mættende tilbehør til frikadellerne, men i dag er kål i alle afskygninger i centrum, når kokken sammensætter en ret, ikke mindst takket være den nordiske bølge inden for mad og gourmet.
Kål er den ældst kendte grøntsag og har været en del af vores kost siden oldtiden. De fleste kåltyper kan spores tilbage til Asien, hvor man har brugt kål i maden i årtusinder, og hvor man kan finde god inspiration til at bruge kål i moderne retter.
De fleste kåltyper har en arakteristisk smag og mere eller indre bitterhed. Ud over bitterheden indeholder de fleste også en del sødme, der viser sig ved tilberedning. Tilbered kålen rigtigt, så opnår du den helt rigtige balance mellem bitterhed og sødme.
Kål indeholder en masse sunde kostfibre, B-, C- og K-vitaminer, kalk, fosfor og jern. Det er en råvare, som vi har glæde af hele året. Sæsonen begynder om sommeren med spidskål, broccoli og blomkål, strækker sig hen over efteråret med savojkål, palmekål, hvidkål og rødkål og helt ind i vinteren med rosenkål og grønkål. Derfor kan du lave 5-kålssuppe hele året - det gælder bare om at vælge de kåltyper til din 5-kålssuppe, som er i sæson netop nu.
Antal: 4 personer
LÆS OGSÅ: Alle vores opskrifter på suppe!
TIP! 5-kålssuppe kan laves på alle tider af året med de kåltyper, der er i sæson: savojkål, spidskål, grønkål, hvidkål osv. Du kan også tilsætte kartoffel eller andre rodfrugter til din 5-kålssuppe.