I utallige år har vi taget italienske retter og ikke mindst råvarer til os. Ricottaen er ingen undtagelse. Den cremede italienske ost ser vi oftere i aftensmaden og ikke mindst i desserter.
Osten minder lidt om hytteost, den har et lavt indhold af fedt, og så bruges den ofte i stedet for masarpone.
Prøv også: Chokoladekage med ricotta
Ricotta stammer fra Italien og er siden bronzealderen blevet brugt i alverdens madlavning. Ricotta blev allerførst brugt som gær i i brøddejen. Her brugte man ricotta til at ælte sammen med melet for at det skulle binde sig sammen og efterfølgende blive til brød. Ricottaen opstod ved et tilfælde, da man ved en fejl kogte mælken for længe, og dermed opstod der ricotta. Ricotta er vallen af en osteproduktion og er derfor meget lav på fedt og kalorier og et stort indhold af proteiner.
Prøv også: Frisk ricotta med radiser og mynte
Ricotta kan både bruges i aftensmaden og i cremede desserter. Vi bruger ricotta på pizza, i tærte eller i lækre kager. For ricotta har en sødme over sig, hvilket kan skyldes at ricotta faktisk ikke er ost, men er vallen fra osteproduktioner. Ud over at være dejlig sød i smagen er ricotta også en blød "ost" som passer perfekt ind i mousserende cremer og toppings.