1. Trøfler skal renses med en blød børste ligesom svampe, og en lille kniv til at komme helt ind i krogene med.
2. Smagen af trøfler er intens, så brug den i små mængder. Regn med 14 g pr. person.
3. Den sorte trøffel er mildest i smagen. Spis den rå og tilsæt den til varme retter. Den mister ikke sin aroma under tilberedningen.
4. Den hvide trøffel har en kraftig smag og duft og spises altid rå, fx revet over pasta. Den mister en del af smagen ved opvarmning.
5. Riv frisk trøffel hen over den færdige ret, og brug gerne et trøffel- eller mandolinjern, der skærer dem i perfekte, pergamenttynde skiver.
6. Opbevar frisk trøffel køligt og tørt, 2° er ideelt, så kan de holde sig i en lille uges tid.
7. Trøflens aroma optages let af alle fødevarer, læg dem enkeltvis i en lukket beholder og gerne svøbt i en ren papirserviet, der skiftes hver dag.