Grønt

Bagte søde kartofler med chili sin carne, vegansk ost og myntecreme

De skønne fyldte søde kartofler kan både laves som en nem hverdagsret eller som hovedret til gæsterne. Det bedste er, at de er veganske, så alle kan spise med – uden at nogen behøver gå på kompromis med hverken smag eller lækker smeltet ost på toppen.
af Aller Creative Studio, annonce for Nurishh 26.07.2021

Ordet ”gratineret” leder ikke umiddelbart tankerne hen på en vegansk ret, men den er god nok – denne opskrift på søde kartofler med chili sin carne-fyld og smeltet ost på toppen er vegansk.

I dag findes der nemlig flere former for vegansk ost, som smager mindst lige så godt som rigtig ost, og som også arter sig præcis lige sådan – for eksempel her, hvor det veganske alternativ smelter som ægte revet mozzarella og cheddar. Derfor kan du nyde smeltet ost med god samvittighed, hvad enten du er veganer, vegetar eller bare gerne vil tilføje lidt vegansk til madplanen.

Søde kartofler, chili sin carne og myntecreme er lette elementer at lave, og så smager retten fantastisk. Nyd den en hverdagsaften, eller server den med tortillachips for gæster på en fredag aften med et godt glas rødvin til!

OPSKRIFT: BAGTE SØDE KARTOFLER MED VEGANSK FYLD AF CHILI SIN CARNE

Antal: 4 personer
Tid: 30 minutter

Det skal du bruge for at lave søde kartofler med chili sin carne:

  • 4 søde kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 rød chili
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse hvide bønner
  • 1 dåse hakkede tomater

Det skal du bruge for at lave myntecreme:

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 5 stilke mynte
  • Havsalt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 50 g Nurishh mozzarella/cheddar grated
  • Lidt tortillachips
  • Mynteblade

SÅDAN LAVER DU BAGTE SØDE KARTOFLER MED VEGANSK FYLD AF CHILI SIN CARNE

  1. Skyl de søde kartofler, og bag dem i en 180 grader varm ovn i 30 minutter.
  2. Tilbered chili sin carne imens: Pil og skær løg og hvidløg, og hak dem derefter fint.
  3. Varm en gryde med olie, og rist alle krydderier af. Tilsæt løg og hvidløg.
  4. Skyl og skær peberfrugt og chili i små terninger, og vend det i løgblandingen.
  5. Tilsæt bouillon og hakkede tomater, og lad retten småsimre i 10 minutter.
  6. Dræn de to slags bønner for væde, og hæld dem i blandingen.
  7. Varm retten igennem i 4 minutter.
  8. Hak mynten fint, og rør den sammen med græsk yoghurt. Krydr med salt og peber.
  9. Server de søde kartofler med chili sin carne og myntecreme sammen med lidt tortillachips og mynteblade på toppen.
Bagte søde kartofler fyldt med chili sin carne og toppet med vegansk ost og myntecreme

Om Nurishh

Nurishh er et nyt mærke, der producerer 100 % plantebaserede alternativer til ost med en mission om at give forbrugerne velsmagende ostealternativer. Her finder du blandt andet et vegansk alternativ til en blokost i stil med mozzarella, en skiveost, en camembert samt revet mozzarella og cheddar, som smelter ligesom enhver anden ost. De veganske oste er rige på calcium og b12-vitamin og indeholder hverken mælk, laktose, palmeolie eller soja – og de smager så godt, at man helt glemmer, det er vegansk.

Læs mere om Nurishh her.

Sponsoreret indhold