Grønt

CHIA | 3 lækre retter med de sunde frø

Madblogger Julie Karla har specialiseret sig i at udvikle lækre opskrifter med de sunde chia-frø. Her får du tre af hendes skønne chia-retter, der både er nemme at lave og smager himmelsk!
Malene Pedersen 13.11.2015

SUND MORGENMAD MED CHIAFRØ, BLÅBÆR OG HINDBÆR

Til 2 personer

Forberedelsestid: 15 minutter

INGREDIENSER

  • 2 dl. minimælk
  • 2 store spsk. chiafrø
  • 3 spsk. blå- og hindbærkompot
  • 100 gr. frosne meget modne bananstykker
  • Usaltede pistacienødder til pynt

SÅDAN GØR DU

  1. Blå- og hindbærkompottoen laves ved at hælde frosne blåbær og hindbær i en gryde og lad det koge op sammen med ren vaniljepulver. Lad det afkøle og sæt det i køleskabet og brug det i en sund morgenmad med chiafrø som denne her, eller ovenpå yoghurt med müsli eller havregrød.
  2. Aftenen før blandes chiafrøene sammen med mælken i en skål. Sæt skålen på køl natten over.
  3. Om morgenen blendes chiagrøden sammen med frosne bananstykker og blå- og hindbærkompot, indtil grøden er blendet godt sammen og man har en lækker luftig konsistens.
  4. Pynt chiagrøden med usaltede pistacienødder eller hvad du end lige har ved hånden af nødder eller tørrede frugter.

Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter og få endnu mere inspiration til chiagrød

CHIA MOUSSE MED ANANAS

Til 2 personer

Forberedelsestid: 10 minutter

INGREDIENSER

  • 2 dl. økologisk kokosmælk
  • 2 spsk. hvide chiafrø (eller sorte)
  • 150 gr. frisk ananas i tern + ekstra til pynt
  • 1/4 tsk. vaniljepluver
  • Usaltede pistacienødder

SÅDAN GØR DU

  1. Bland kokosmælken godt sammen med chiafrøene aftenen før. Sæt skålen i køleskabet til næste morgen.
  2. Skær ananassen ud i små stykker og blend dem sammen med chiagrøden og vaniljepulver.
  3. Hak pistacienødderne groft og pynt chia moussen med dem samt lidt ekstra ananas i tern.

Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter og få endnu mere inspiration til chiagrød

CHIAGRØD MED CHOKOLADE OG HASSELNØDDESMØR

1 stor portion

Forberedelsestid: 15 minutter

INGREDIENSER

  • 2 dl. usødet mandelmælk
  • 2 store spsk. chiafrø (sorte eller hvide)
  • 1/4 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. kakao (evt. raw kakao)
  • 100 gr. frossen banan
  • Hasselnøddesmør
  • 85 % mørk chokolade

SÅDAN GØR DU

  1. Bland chiafrø med mandelmælk i en skål om aftenen, og sæt den i køleskabet natten over.
  2. Næste morgen blendes chiagrøden med frosne bananskiver, vaniljepulver og kakao.
  3. Server chiagrøden med hasselnøddesmør, finthakket god 85 % mørk chokolade og et godt drys kakao.

Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter og få endnu mere inspiration til chiagrød

Sponsoreret indhold