Daal er en populær grød fra indien lavet af linser. Den er ikke kun populær, fordi den smager fantastisk, men også fordi linser er langt mere næringsrige end fx ris eller hvede. Det gør daal til en god kilde til protein for vegetarer, men også for alle andre, der gerne vil erstatte hverdagens tunge kødretter med et smagfuldt vegetarisk alternativ.
Vi har fået lov at dele den populære opskrift på restaurant GRØDs gode daal med friske cherrytomater, knasende koriander og saltede mandler på toppen. Den vil helt sikkert give dig mod på at koge endnu flere retter med de gode linser.
Vild med daal? Prøv også: Grønne linser med løg
Til 4 personer, tilberedningstid: 45min
1 dl rapsolie
1 bananskalotteløg ca. 200 gr
2 fed hvidløg
1 røde chili
1 gulerod
50 g frisk ingefær
2 spsk karry madras
250 g røde linser (Find dem fx her!)
7 dl vand
1,5 tsk salt
4 limeblade
250 g tomater fra dåse
1 dåse kokosmælk
1/2 dl citronsaft
Topping:
100 g friske cherrytomater, skåret i kvarte
1⁄4 bundt frisk koriander
4 spsk skyr
50 g ristede og hakkede saltede mandler
Smag også: Den berømte bygotto fra GRØD
Varm olien i en stor gryde. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint, og kom det i den varme olie sammen med karry. Lad det hele stege i 4-5 minutter, løgene skal ikke tage for meget farve.
Skyl guleroden, skær den i små tern, og kom i gryden.
Skyl linserne, og læg dem i gryden. Steg dem hurtigt af, og tilsæt vand, salt og limeblade.
Kog linserne, til de har absorberet væden, tilsæt tomater og kokosmælk, og kog videre, til grøden har den rette konsistens. Smag til med salt og citronsaft.
Top daalen med cherrytomater, hakkede saltede mandler, friske koriander og skyr.
Prøv denne lækre opskrift på risotto med squash. Få opskriften lige her!