DRESSING:
2 gulerødder
• 1 tsk kommen
• 2 spsk fishsauce
• 8 spsk limesaft (2 saftige limefrugter)
• 8 spsk vindruekerneolie
• 1 tsk sukker
SALAT:
300 g kogte tigerrejer, uden skal
•1romainesalat
• 1 agurk
• 1 bundt forårsløg
• 100 g mangetout-ærter
• 1 bundt purløg
• 1 bundt mynte
• 2 spsk sesamfrø
• 2 spsk nigellafrø
Opskriften er til 6 personer.
Lav først dressingen: Rens gulerødderne, og riv dem groft på et rivejern. Bland kommen med fishsauce, limesaft, vindruekerneolie og sukker. Tilsæt den revne gulerod. Læg tigerrejerne i en skål, og vend dem med dressingen. Lad rejerne trække i marinaden, mens du klarer resten. Skyl og tør salaten, og snit den fint. Skyl agurken, halver den, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver. Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Skyl mangetout-ærterne, og skær dem fint på den lange led. Skyl krydderurterne, og hak dem fi nt. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de får farve. Bland dem med nigellafrøene. Anret salat, agurk, snittede forårsløg, mangetout-ærter og krydderurter i en salatskål. Tilsæt rejerne med dressing, og vend det hele sammen. Drys sesam- og nigellafrø over.