Til 4 personer
Kom melonkødet i en blender, tilsæt limesaft og honning og blend ved høj hastighed, til det er jævnt. Tilsæt mynteblade, og blend kortvarigt, så de hakkes. Fyld et glas 2⁄3 op med is, og hæld melonblandingen over. Fyld op med mineralvand, og rør rundt. Pynt med mynteblade og en kvart skive lime. Server.
Til 4 personer
Krydret tahindressing
Za’atar
Tahindressing: Kom tahin, hvidløg, citronsaft, olivenolie, røde chiliflager, havsalt og honning i en blender, og blend ved høj hastighed, til dressingen er helt jævn. Tilsæt evt. vand for at fortynde den. Opbevar dressingen i et glas med skruelåg i køleskabet. Den kan holde sig i en uge.
Za’atar: Kom sesamfrø, sumak, timian og oregano i en skål, og bland det godt. Hæld blandingen i et glas med skruelåg, og opbevar det et køligt, mørkt sted. Kan holde sig i op til 3 måneder.
Wraps: Kom couscous og salt i en stor skål, og rør det sammen. Tilsæt det kogende vand, rør hurtigt rundt, og dæk skålen med en tallerken eller et stykke husholdningsfilm. Lad det trække i 10 minutter. Fjern tallerknen, og rør rundt med en gaffel (hvis cous-coussen stadig knaser lidt, dækkes den igen og får lov at trække i et par minutter mere). Vend løg, persille, olivenolie, citronskal og oliven i. Smag til med salt.
Læg kålbladene på et fad, og læg en ottendedel af couscoussen på hvert. Læg en håndfuld bønner og nogle ærteskud ovenpå. Dryp med tahindressing og olivenolie, og giv det hele et rundhåndet drys za’atar og noget kværnet sort peber. Server.
Til 4 personer
Spelt
Dressing
Grøntsager
Kom spelt, salt og 4½ dl vand i en lille gryde. Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det simre, til kernerne er møre, og vandet er absorberet, ca. 20 minutter. Hæld kernerne i en stor skål. Pisk olivenolie, eddike, citronskal og salt sammen i en lille skål. Hæld halvdelen af denne dressing over de varme kerner, og vend dem i den. Tilsæt rødløg og dild, og vend igen.
Brug en skrællekniv, en tyndskræller eller et mandolinjern, og skær agurken i tynde bændler, og kom dem i skålen. Hæld resten af dressingen over salaten, vend den, og tilsæt nigellafrø. Smuldr fetaen over salaten, og vend den forsigtigt. Smag til med salt og peber, og server.
Til 6 personer
Dej
Fyld
Dejen: Blend, i korte stød, nødderne i en foodprocessor, til de er hakket groft. Tilsæt kokos, dadler og salt, og blend, til nødderne og dadlerne danner en solid masse, når blandingen klemmes sammen. For en seksrums muffinform med husholdningsfilm. Del dejblandingen i 6 portioner på størrelse med en golfbold, og tryk en ned i hvert hul. Tryk blandingen ud mod siderne, så der dannes en tærtebund.
Sæt muffinformen i fryseren, så dejen kan hærde i mindst en time. Når du er klar til at fylde tærtebundene, trækker du i husholdningsfilmens kanter, så tærtebundene kan tages op af muffinformen.
Fyldet: Kom avocadoer, ahornsirup, kokosolie, limesaft og salt i en foodprocessor, og blend ved højeste hastighed, til massen er jævn. Smag, om der evt. skal tilsættes mere sødestof. Hvis avocadoerne er overmodne, kan du evt. tilsætte mere limesaft.
Øs fyldet i tærtebundene, og drys limeskal ovenpå. Sæt dem tilbage i muffinformen, og stil dem i fryseren i mindst 2 timer. Tag tærterne ud af fryseren 15-20 minutter før servering.