HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Salat
Figner med gedeost, radicchiosalat og tomatsalsa
Disse tre små retter kan sammen fungere som en forret og er lige til at tage med ud i picnickurven.
af Marie Melchior.
20.04.2020
Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Figner med gedeost og seranoskinke
6 figner
100 g gedeost
6 skiver serranoskinke
6 små kviste rosmarin
6 tsk flydende honning
6 træspyd
Salt og peber
Olivenolie
Radicchiosalat med valnødder
1 radicchio-salathoved
1 håndfuld valnødder
4 spsk valnøddeolie
2 spsk rød balsamico
Friskkværnet peber og havsalt
Tomatsalsa med ingefær og tortillachips
2 store tomater
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1 spsk revet frisk ingefær
1 spsk hakket frisk koriander
3 spsk sesamolie
1 spsk soja
2 spsk sesamfrø
Tortillachips
Figner med gedeost, radicchiosalat og tomatsalsa
Sådan laver du hele figner med gedeost og serranoskinke
Skær et kryds i hver figen og giv dem et let tryk så de åbner sig.
Stop gedeost ned i fignerne og rul serranoskinke omkring dem.
Tryk en rosmarinkvist ned i toppen og dryp honning over.
Sæt dem på træspyd. Krydr med peber og salt. Pensl hver figen med olivenolie.
Opvarm en grill-pande til den er gloende hed. Grill fignerne 1-2 min. på hver side.
Sådan laver du radicchiosalat med valnødder
Snit salaten og læg den i en skål.
Rist valnødderne på en pande, til de dufter, og hæld nødderne over salaten.
Dryp med valnøddeolie og balsamico. Krydr med salt og peber.
Server salaten til de grillede figner.
Sådan laver du t
omatsalsa med ingefær og tortillachips
Skær tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær i små terninger.
Snit rødløg og hvidløg helt fint.
Bland tomatterningerne med rødløg, hvidløg, revet ingefær og hakket koriander.
Dryp sesamolie og soja udover, og bland salsaen sammen.
Rist sesamfrø på en hed pande til de begynder at hoppe. Bland sesamfrøene i salsaen.
Anret salsaen i et lille patentglas og server den med tortillachips til forretten eller til en velkomstdrink.
Se også
20 lækre opskrifter på picnic-mad
Se også
Tørrede figner med spansk ost og skinke
Alt grønt
Alt fra Mad & Bolig
Alle Opskrifter
picnic
Andre lækre opskrifter
Grønt
3 sylteopskrifter til sensommeren
Grønt
Fermenterede tomater med chili
Salat
Asiatisk agurkesalat med dild og sesam
Salat
Grillet ferskensalat med mozzarella og parmaskinke
ISABELLAS ANBEFALER
Blomster & Planter
Guide til efterårsstauder
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Buketter & kranse
DIY: Fine dekorationer med efterårets bær og blade
Mad
Lækre efterårs-opskrifter
Mest læste
Desserter
Skønne desserter til mortensaften
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Kager
Æblekage med kanel
Småkager & Cookies
23 julesmåkager, du skal bage denne jul
Sponsoreret indhold