Grønt

Frisk salat med vandmelon og mandler

En frisk salat som tilbehør må næsten siges at være obligatorisk her i sommervarmen. Den må helst ikke være for tung, og hvad er så bedre end at basere salaten på melon, der mest består af væske og dermed også slukker tørsten? Melonsalaten her får modspil fra mandler og fennikel.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann23.06.2016

Når sommermånederne er over os, vil vi typisk også gerne have lidt lettere måltider. Skift aftensmaden helt ud med en let salat, elller brug den som tilbehør til det grillede kød eller fiskeretter. Hovedingrediensen i denne salat er vandmelon, så vælg gerne en kernefri version, så du slipper for at skulle fjerne kernerne inden eller spytte dem ud, efterhånden som du tygger dig gennem salaten.

Mere mad til de lune sommeraftener

Frisk salat med vandmelon og mandler

4-6 personer

Ingredienser til frisk salat med vandmelon og mandler:

  • 50 g mandler
  • 1 lille vandmelon
  • 1 fennikel
  • 3 spsk. Sherryeddike
  • 1 bundt estragon
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. Akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber

Prøv også: Nye kartofler med spidskål og dild

Sådan laver du frisk salat med vandmelon og mandler:

  1. Rist mandlerne på en tør pande ved svag varme, indtil de bliver gyldne og begynder at dufte. Tag dem af panden, og lad dem køle af.
  2. Skræl vandmelonen, og skær den i grove stykker. Skær rod og top af fenniklen, og snit den helt fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  3. Bland melon og fennikel i en skål, og marinér med eddikke, olie, honning, salt peber og grofthakket estragon.
  4. Vend det hele godt rundt, og kom på et fad eller i en salatskål, drys med hakkede mandler på toppen, og servér med det samme, så salaten holder sin friskhed og sprødhed.

Tip: Servér salaten som en let frokostsalat eller som tilbehør til et hovedmåltid.

Sponsoreret indhold