LÆKRE RISTEDE FRØ OG KERNER
50 g mandler
50 g hasselnødder
100 g knuste hørfrø
100 g hele solsikkekerner
50 g græskarkerner
¼ vaniljestang
1 tsk stødt kanel
Hak mandler og hasselnødder groft. Rist alle nødder og kerner på en varm pande til de begynder at blive lysebrune og let ristede. Pas på ikke at branke. Tilsæt kanel og vaniljekorn til sidst og køl ned.
LÆS OGSÅ: Naturens eget knas - 5 opskrifter til den søde tand
KAKAONØDDER OG BÆR
100 g hasselnødder
100 g grofthakkede mandler
100 g valnødder
100 g græskarkerner
100 g store rosiner
50 tørrede blåbær
50 g tørrede tranebær
2 spsk rigtig kakao
2 spsk vaniljesukker
1 tsk kanelpulver
Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål og nyd blandingen derhjemme eller på farten.
LÆS OGSÅ: Riskager med palmesukker
Opskrifterne tager udgangspunkt i gode åvarer og god smag med fokus på at undgå for meget sukker, hormonforstyrrende stoffer og andet, som er skidt for energien. Samtidig er retterne sammensat, så de giver et spark til både smagsløg og forbrænding.
Opskrifterne er til hverdagsmad på alle tider af dagen og til lækre måltider i gourmetklasse.
Genialt køkken, 224 sider, 250 kr. (Politikens Forlag).