Græskarsuppe til 4 personer
500 g græskarkød, fx hokkaido el. butternut (renset vægt)
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
olivenolie til stegning
1 kvist rosmarin
1 l vand eller tynd hønsebouillon
1 dl piskefløde
4-8 helt små danske blæksprutter (10-armede og udenlandske kan også bruges)
Havsalt og friskkværnet peber
2-3 spsk olivenolie
saft af 1 appelsin
2-3 spsk cidereddike
Sødskærm
Godt brød
SE OGSÅ: Råvarerguide om græskar
PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med lime og timian
Græskarsuppe med stegt dansk blæksprutte og sødskærm - sådan gør du:
Skræl græskarret, fjern kerner og skær det i grove terninger. Pil og hak løg og hvidløg. Sauter græskarret let i olivenolie i en gryde sammen med løg, hvidløg og rosmarin. Tilsæt vand eller bouillon, og lad det koge i 15 min., tilsæt piskefløde, og kog i yderligere 5 min for at få den bedste græskarsuppe.
Rens blæksprutterne i koldt vand. Del dem i lidt mindre stykker, og lad dem dryppe grundigt af på et stykke køkkenrulle. Varm en pande op, og steg blæksprutterne i olivenolie i ½-1 min., så de kun lige bliver tilberedt og holder deres blødhed og friske smag til din græskarsuppe. Steger de for længe, bliver de gummiagtige. Tag panden af, og krydr sprutterne med salt og peber. Tag rosmarinkvisten op af gryden, og blend din græskarsuppe glat og cremet. Smag til med salt, peber, appelsinsaft og cidereddike, så balancen bliver helt rigtig - det søde græskar skal krydres godt, så din græskarsuppe ikke bliver for tung.
Server din græskarsuppe rygende varm med de ristede blæksprutter og hakket sødskærm på toppen og med et godt brød som tilbehør til græskarsuppe.
TIP: Græskarsuppe er lukket om vinteren. Server en græskarsuppe på en iskold vinterdag, og din krop vil blive varmet op at det dejlige græskarsuppe - det er det værd!
SE OGSÅ: Se alle vores opskrifter på suppe her!
Find inspiration til desserten i galleriet nedenfor.