Mangler du inspiration til nye måder at tilberede og servere kartofler på for dine gæster, så prøv denne opskrift på grillede aspargeskartofler med rørt baconsmør.
Prøv også de lækre opskrifter med peberkrydret bacon.
Aspargeskartofler til 4 personer
1 kg aspargeskartofler
3 laurbærblade
Salt
3 spsk. Olivenolie
Rørt smør:
½ løg
25 g bacon
1 kvist timian
1 usprøjtet citron
Havsalt og friskkværnet peber
100 g blødt smør
Prøv også opskriften: Lun salat med ærter, perleløg og bacon.
Rørt smør: Skær løg og bacon i bitte-små terninger, og hæld dem i en kold gryde. Sauter sagte i 6-7 minutter, indtil det begynder at karamellisere. Tilsæt finthakket timian, saft og fintrevet skal af citron, salt og peber. Sauter videre, indtil citronsaften er kogt helt ind i løg og bacon, og tag gryden af varmen. Lad blandingen køle lidt af.
Skær smørret i terninger, tilsæt løg og bacon, og rør det grundigt sammen, så smørret bliver helt ensartet. Smag eventuelt til med lidt ekstra salt, peber og citronsaft. Skrab smørret over i en skål, og sæt det i køleskabet, så det bliver helt koldt.
Prøv også de lækre brød med løg og bacon.
Grillede kartofler: Vask kartoflerne grundigt, og kom dem i en gryde sammen med laurbærblade, salt og vand, og bring i kog. Kog kartoflerne i 8-10 minutter, og tag så gryden af varmen, men lad kartoflerne stå i vandet og trække i 8-10 minutter, til de er færdigkogte. Hæld vandet fra kartoflerne, og halver dem. Vend med olivenolie og lidt salt. Varm en grillpande op, og grill kartoflerne på begge sider, så de bliver sprøde og får et flot grillmønster. Server kartoflerne med det kolde smør til en god bøf eller et grillet kyllingebryst.