4 personer
3 spsk rørsukker
1 dl cidereddike eller anden frugteddike
12 jordbær
6 nye løg med top
salt
2 spsk koldpresset rapsolie
1 potte brøndkarse
2 makreller (4 makrelfileter)
1 spsk olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
Skær top og bund af løgene, men lad noget af toppen blive på. Del løgene i 4-6 både. Hæld sukkeret i en lille gryde og varm op, til det karamelliserer og bliver let gyldenbrunt.
Hæld eddike på og bring det i kog, så karamellen bliver opløst, og det bliver til en sur/ sød lage. Læg løgene i lagen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Lad løgene suge varmen fra lagen til sig og tag herefter gryden af varmen. Løgene skal lunes i den sursøde karamellage, inden de friske jordbær vendes i.
Nip blomsten af jordbærrene og del dem i kvarter. Læg jordbærrene i lagen sammen med løgene og vend godt rundt. Tilsæt koldpresset rapsolie og rør lidt rundt, så du får en sur/sød vinaigrette med jordbær og løg. Lad vinaigretten trække i 5-10 min., mens du ordner og griller makrellerne.
Rens makrellerne og skær dem ud i fileter. Fiskehandleren kan gøre det for dig. Tjek fileterne for ben og skrab evt. skindsiden med en kniv. Smør skindsiden med olivenolie og grill makrelfileterne på en meget varm grill ca. 2 min. på skindsiden, så skindet bliver helt sprødt og gyldent. Vend fileterne og steg dem 1 min. på kødsiden. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Server de varme makrelfileter med den lune jordbær-vinaigrette og brøndkarse på toppen. Giv godt brød og evt. en salat til.
Se også opskriften på: