Se også
Salat
Grønne asparges med blåbær, ærter og blå ost
Sæsonens blåbær er altid en vinder i en sommersalat! Prøv denne opskrift med asparges, blåbær, ærter og blå ost - lige til sommerbordet.
Tekst & Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio
4.08.2022
2 personer
Ingredienser:
- 300 g grønne asparges
- 500 g ærter i bælg
- 1 bakke feldsalat
- 125 g blåbær
- 100 g blå ost
Saltede mandler:
- 100 g mandler
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. vand
Til servering:
- 1 spsk. olivenolie
- Spiselige blomster
Saltede mandler:
Tænd ovnen på 180°.
Hæld mandlerne i en skål.
Rør salt og vand sammen i en anden skål, til saltet er opløst.
Vend mandlerne i saltlagen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag mandlerne i ovnen i ca. 15 minutter, til vandet er fordampet.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Lad mandlerne afkøle helt på bagepapiret, og hak dem groft.
Se også
Sådan dyrker du asparges i haven
Salaten:
Skyl asparges, og bræk de nederste, træede ender af.
Bælg ærterne.
Blanchér ærter og asparges i en gryde med letsaltet vand i 20 sekunder.
Hæld vandet fra, og skyl straks grøntsagerne i koldt vand.
Skyl og tør feldsalat og blåbær.
Del osten i mindre stykker.
Servering:
Anret feldsalat, ærter, asparges, blåbær og ost i dybe tallerkener, dryp med lidt olivenolie, og top med saltede mandler og spiselige blomster.