Salat

Grønne asparges med blåbær, ærter og blå ost

Sæsonens blåbær er altid en vinder i en sommersalat! Prøv denne opskrift med asparges, blåbær, ærter og blå ost - lige til sommerbordet.
Tekst & Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio4.08.2022
2 personer

Ingredienser:

  • 300 g grønne asparges
  • 500 g ærter i bælg
  • 1 bakke feldsalat
  • 125 g blåbær
  • 100 g blå ost

Saltede mandler:

  • 100 g mandler
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. vand

Til servering:

  • 1 spsk. olivenolie
  • Spiselige blomster

Saltede mandler:

Tænd ovnen på 180°.

Hæld mandlerne i en skål.

Rør salt og vand sammen i en anden skål, til saltet er opløst.

Vend mandlerne i saltlagen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag mandlerne i ovnen i ca. 15 minutter, til vandet er fordampet.

Lad mandlerne afkøle helt på bagepapiret, og hak dem groft.

Salaten:

Skyl asparges, og bræk de nederste, træede ender af.

Bælg ærterne.

Blanchér ærter og asparges i en gryde med letsaltet vand i 20 sekunder.

Hæld vandet fra, og skyl straks grøntsagerne i koldt vand.

Skyl og tør feldsalat og blåbær.

Del osten i mindre stykker.

Servering:

Anret feldsalat, ærter, asparges, blåbær og ost i dybe tallerkener, dryp med lidt olivenolie, og top med saltede mandler og spiselige blomster.

Sponsoreret indhold