Citrus er koncentreret sol - bliv varmet op indefra med denne lækre opskrift.
(6 personer)
1 kg hestebønner
1 bdt. grønne miniasparges
6 små artiskokker
1 citron skåret i halve
6 små syltede citroner
6 spsk ekstra jomfruolivenolie
citronsalt
kværnet peber
Bælg hestebønnerne. Skyl aspargesene. Fjern de nederste blade på artiskokkerne og fjern skægget. Skær artiskokkerne i kvarter på langs og dup dem med de halverede citroner. Pres saften fra de halverede citroner i en gryde med saltet vand og hæld både citronskallerne og artiskokkerne i gryden. Blancher i 4 min. Kasser citronskallerne, tag artiskokkerne op og læg dem til side. Blancher hestebønner og asparges i det samme vand. Halver de syltede citroner. Hæld olivenolie i en sauterpande og lad grønsagerne og citronerne simre let i ca. 10 min. De skal bevare deres sprødhed. Krydr med salt og peber. Server retten varm.