De perfekte hasselback-kartofler er sprøde udepå og bløde indeni og med denne opskrift på hasselback-kartofler, der har trøffel og sherrydressing på toppen, kan du være sikker på, at dine kartofler bliver både sprøde og bløde.
Kartofler hedder på fransk pommes de terre, hvilket betyder jordens æbler. Ordet kartoffel stammer dog fra tysk, der havde overtaget det italienske ord tartufolo, der betyder trøffel.
Alene herhjemme dyrker vi over 60 forskellige kartoffelsorter, og farverne kan skifte fra lilla og gul til hvid og orange.
Navnet hasselback, som indimellem forvandles til hasselbagt, stammer fra den svenske restaurant Hasselbacken i Stockholm, der i 1930'erne serverede en kartoffel, som kun var ¾ gennemskåret.
Teknikken blev ifølge Politikens Oplysning populær i 1950'erne, fordi de bagte kartofler blev tilberedt hurtigere, og den dag i dag er hasselback-kartofler stadig populære som tilbehør til et godt stykke kød.
SE OGSÅ: 10 opskrifter med kartofler til kartoffel-elskere!
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave hasselback-kartofler med trøffel og sherrydressing
LÆS OGSÅ: Kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone
TIP! Et trick til at lave riller er at lægge en lille træske på siden, så kniven bliver stoppet, inden du skærer helt igennem kartoflen.