Selvom der står forår på kalenderen, er det stadig iskoldt udenfor. Og mens vi ser frem mod den varmere sommer med friske bær og nye kartofler, er der stadig en del lækre vintermadvarer, der er værd at kaste sig over.
De er nemlig proppet med gode vitaminer og mineraler.
Huffington Post har her samlet fire af dem:
Kål
Der findes en masse forskellige kåltyper, der er i sæson i de kolde vintermåneder. Og du kan stadig nå at spise den lækre kål, som er fyldt med kalium, gode fibre samt A- og C-vitamin.
"Kål er unik på den måde, at den har et lidt højere kalk-niveau end andre grøntsager, forklarer Gayl Canfield," der er diætist ved Pritikin Longevity Center.
Hun råder til, at man forsøger at spise kålen rå fx i en salat, da det bevarer flere C-vitaminer.
Forårsløg
"De små forårsløg har en mildere smag end løg, og de er gode at bruge i både salater og varme retter.
Ifølge Leo Galland, der er læge, indeholder forårsløg i øvrigt også antioxidanter, der virker beskyttende mod kræft," skriver Huffington Post.
Leo Galland råder til, at man får omkring to teskefulde forårsløg dagligt, og det er faktisk ganske let, for de kan drysses over alt fra røræg om morgenen til gryderetter om aftenen.
Majroer
Denne rodfrugt er en ligeså stor vitaminbombe som kål og broccoli. Majroer indeholder godt med kalium, fibre, C-vitamin og en del forskellige antioxidanter.
"Herudover indeholder de også K-vitamin, jern og kalk," skriver Huffington Post.
Du kan nyde dem ved fx at stege eller bage dem sammen med andre rodfrugter, lyder rådet fra Gayl Canfield.
Radiser
De små røde radiser, som er uundværlige til et godt ostebord, indeholder gode fibre, C-vitamin, folat og kalium.
Og så er der meget få kalorier i, påpeger Gayl Canfield.
Brug dem i en salat, på en ostemad eller som en snack i løbet af dagen.