Grønt

Hjertesalat med stenbiderrogn, sæsonens urter og mormor-dressing skilt med dildolie

Den perfekte hovedret, hvis du vil imponere dine middagsgæster
af Opskrift: Andreas Møller Foto: Frederikke Heiberg23.04.2013

Ret til 4 personer

Ingredienser

2 hoveder hjertesalat2 bundter dild
200 g frisk stenbiderrogn (saltet fra fiskehandleren)
2 dl fløde
1 citron
2 dl olie (neutral, evt. vindruekerneolie)
Salt og peber
Vilde urter - alle vilde urter, som er tilgængelige evt. fra egen have, kan bruges, f.eks. skvalderkål, skovsyre, etc.

Sådan gør du

Skyld hjertesalaten, og bræk dem over i mindre blade. De store blade deles ned gennem midten, så de matcher størrelsen på de øvrige blade.

Dildolie

Pluk al dilden fri fra stilkene, og kom det i en blender med olien - husk at gemme en smule dild til anretningen. Blend ingredienserne i ca. seks minutter, eller til væsken er ca. 50 grader varm. Herefter hældes den i en flad bakke og køles ned så hurtigt som muligt (køles den ikke hurtigt nok, bliver den armygrøn i stedet for irgrøn). Efter afkøling sigtes dildolien gennem en fin sigte.

Mormor-dressing

Smag fløden til med citron, salt og peber. Dressingen skal være til den syrlige side og med en masse friskkværnet peber.

Anretning

Vend de vilde urter, stenbiderrognen, salatenog mormordressingen sammen i en skål, og anret derefter i fire dybe tallerkener. Pynt med lidt ekstra rogn, urter og dild på toppen og hæld lidt mere mormordressing og dildolie over til allersidst.

Sponsoreret indhold