Grønt

Lækre salater til alle anledninger

Foråret er endelig kommet, og vi glæder os til at se en masse farver - også på maden. Få seks lækre og farverige opskrifter på salater, der passer til alle anledninger.
Foto: Columbus Leth, Anna Overholdt , Betina Hastoft, Anders Schønnemann og AOP13.03.2018

Nogle gange er det svært at finde kreativiteten, når det gælder om at finde nye, lækre opskrifter på salater, og tit ender man op med den samme, som man plejer at lave. Især når man får gæster, er det rart at finde lækker salat, som også ser lækker ud.

Salater til det hele

Brug salater som tilbehør, til madpakken, til festen eller til sammenskudsgildet. Du kan altid tilføje lidt kød, fisk eller kylling til dine salater, hvis de skal fylde lidt mere. Alternativt kan du putte nogle gode proteinkilder i, som fx bønner og linser. Mulighederne er mange. Anretningen betyder meget, og der skal ikke så meget til, før salaten ser ekstra indbydende ud. Hvis du mangler lidt farve eller forår på tallerknen, ser det superlækkert ud, hvis du dekorerer salaten med årstidens frugt eller bær, hvis de er i sæson. Brug evt. en farvet/mørk tallerken til den lyse salat eller en lys tallerken til den mørke salat.

Vi har samlet seks lækre og farverige salater, der vil klæde tallerkenen både i hverdagen og til festen.

Opskrift med spinat, glaskål, ribs og ristet boghvede. Se den her

Opskrift med ingefærbagt laks, nudler, bønner og spirer. Se opskriften her

Opskrift på salat med grillet æble og gedeostbrød. Se den her

Opskrift med spinat, pære, gedeost og valnødder. Se opskriften her

Opskrift på salat med æbler, figner og brødcoutoner. Se opskriften her

Opskrift på salat med daddeltomater, asparges, oliven og feta. Se opskriften her

Sponsoreret indhold