Grønt

Nye kartofler med ærtepuré og toast

Lækker lille haps, der kan spises til frokost, som snack eller til forret.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek20.04.2011

(4 personer)
200 g bælgede ærter, 500-600 g i hel vægt, frosne kan bruges
2 spsk koldpresset rapsolie
½ usprøjtet citron
20 g friskrevet parmesan
2 spsk yoghurt naturel
10 blade basillikum
salt og peber
lidt friske ærteskud
Kartofler:
200 g nye kogte kartofler
salt og peber
lidt friske ærteskud
frisk parmesan i flager
Brød:
4-8 skiver godt brød
2 spsk olivenolie
lidt parmesan

Blancher ærterne 30 sek. i kogende vand. Læg ærterne direkte over i koldt vand, så kogningen stopper, og de beholder farve og sprødhed.

Kør ærterne igennem foodprocessoren med rapsolie, revet skal fra den ½ citron, parmesan, yoghurt, skåret basilikum og salt og peber, til pureen er smuk og glat.
Kartofler:
Kog kartoflerne. Halver kartoflerne og læg dem oven på ærtepureen, krydr med havsalt og friskkværnet peber og drys friske ærteskud og flager af parmesan på toppen.
Brød:
Dryp brødskiverne med olivenolie og bag dem i ovnen 6-7 min. ved 200°, så de bliver sprøde og gyldne. Tag brødene ud af ovnen og smør dem med ærtepuré.

Sponsoreret indhold