INGREDIENSER:
FREMGANGSMÅDE
1. Skyl linserne, og kog dem i 15-20 minutter ved middelvarme. Hæld vandet fra, skyl dem, og lad dem dryppe af.
2. Forvarm ovnen til 180 °C.
3. Kom skalotteløgene i en skål sammen med 3 spsk af olivenolien og 1/2 tsk. salt. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 12 minutter, til de er bløde, men endnu ikke har fået farve. Tag dem ud, og kom dem i en skål. Hæld sherry-eddiken over, vend rundt, køl af.
4. Kom brødterningerne i en lille skål sammen med de resterende 2 spsk. olivenolie og berbèrekrydderiet. Vend grundigt rundt, spred terningerne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er sprøde og lyst gyldne. Tag dem ud, og lad dem køle af.
5. Kom samtlige ingredienser til dressingen i en lille skål sammen med 1 1/2 tsk. salt og et godt drys frisk-kværnet sort peber. Stil skålen til side.
6. Kom linserne i en stor skål lige inden servering, og tilføj de syltede skalotteløg, koriander, rucola, rødbede, ræddike, radiser og halvdelen af croutonerne. Hæld dressingen over, vend grundigt rundt, anret salaten, drys med de resterende croutoner.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med vandmelon, feta, marinerede oliven og saltet citron