Kål er populært i det nordiske køkken. Og det er der god grund til, for kål er nemlig fyldt med vitaminer, antioxidanter og kostfibre, som netop gør, at vi føler os mætte hurtigere. Kålsalater er et hit. Her får du en opskrift på en sprød blomkålssalt med en chilivinaigrette, som egner sig godt til kød eller som en selvstændig salat, for den mætter godt.
Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
TIP: Blomkål kan sagtens anvendes rå, hvis du snitter den fint.
INGREDIENSER
Chilivinaigrette:
Til servering: godt brød
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Lun linsesalat med grove grøntsager
FREMGANGSMÅDE
Chilivinaigrette: Pil og hak hvidløg fint. Rens og hak chilien fint. Bland hvidløg og chili med balsamico, olie, salt og peber.
Del blomkålen i buketter, og skær dem i skiver. Læg dem i en skål. Hæld chilivinaigretten over.
Skær granatæblet i kvarte, og pil kernerne ud. Fjern de hvide hinder.
Rist hasselnødderne let på en tør pande, og gnid de brune hinder af dem. Hak hasselnødderne groft. Ristningen giver nødderne ekstra smag, men den ekstra arbejdsgang er ikke strengt nødvendig – du kan sagtens bruge nødderne direkte fra posen.
Skyl, tør og hak persillen. Hak mynten. Skyl og tør rucolaen. Vend persille og mynte i blomkålssalaten. Drys med granatæblekerner, hasselnødder og rucola.
Servér blomkålssalaten med lunet brød som tilbehør.