Kålen er en af de ældste kendte grøntsager, men synet på den er skiftet gennem tiden.
Kål var oprindeligt en del af det landlige basiskøkken, mens den grove grøntsag først fik sit indtog i finere madlavning gradvist i løbet af 1900-tallet.
Rosenkål smager bedst godt henne på vinteren. Det skyldes, at kålen forbereder sig på frosten ved at omdanne stivelse til sukkerstoffer for at beskytte sig mod frostskader.
Sukkeret balancerer bitterheden og gør smagen mildere.
Du får nu denne opskrift på pasta med rosenkål, marscarpone, mandler, basilikum og parmesan er lig med en lækkerhed, både du og dine gæster vil blive glade for.
SE OGSÅ: Tortilla med bagte gulerødder
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave pasta med rosenkål og mandler
TIP! Der må gerne komme en smule af kogevandet med, når du tager pastaen op af gryden og over i rosenkålen, så mascarponen og vandet danner en sauce omkring pastaen.
SE OGSÅ: 7 pasta-opskrifter