Salat

Pastasalat med jordbær og yoghurtdressing

Elsker du også en god pastasalat? Denne opskrift er perfekt til sommeren med sine søde jordbær og friske yoghurtdressing!
Tekst & Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio4.08.2022
2 personer

Ingredienser:

  • 200 g pappardelle (bred båndpasta)
  • 250 g jordbær
  • 200 g tomater, gerne i forskellige farver
  • 1 hovedsalat
  • 150 g feta
  • 1 håndfuld saltede pistacienødder uden skal

Yoghurtdressing:

  • ½ fed hvidløg
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 citron
  • 3 dl yoghurt naturel 3,5 %
  • Salt og peber

Yoghurtdressing:

Pil hvidløg, og hak den fint.

Skyl og hak mynte fint.

Pres citronen.

Rør citronsaft, mynte og hvidløg sammen med yoghurt i en skål, og smag dressingen til med lidt salt og peber.

Lad dressingen hvile i køleskabet indtil servering.

Tip:

Har du yoghurtdressing tilovers? Brug den til at marinere kylling eller i sandwich og burger. Den kan også sagtens nydes som dip til sprøde grøntsagsstænger. Yoghurtdressingen holder sig ca. to døgn på køl.

Pastasalaten:

Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisningen på pakken.

Dræn pastaen i en sigte, og vend den med lidt olivenolie i en skål.

Skyl og nip jordbær, og skær dem i skiver.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

Skyl og tør salaten, og del den i salatblade.

Smuldr fetaen groft.

Læg salatbladene i serveringsskåle, og fordel pasta, jordbær og tomat ovenpå.

Top med feta og pistacienødder, dryp med yoghurtdressing, og servér straks.

Sponsoreret indhold