Grønt

Penne all'arrabbiata - Penne med stærk chilisauce

Eva Ravnbøls lyn-livret
af Dorthe Plechinger / Foto: Locator/Anatoly Gendin, Dorthe Plechinger m.fl. 3.04.2009

»Det her er min egen lyn-livret,« siger Eva Ravnbøl. »Når jeg har været for længe væk fra Italien og dermed pasta, er det første, jeg gør, når jeg kommer hjem, at lave en god gang penne all'arrabbiata med masser af peperoncino.«
(4 personer)
500 g penne
3 fed hvidløg
2-4 små peperoncini
(tørret chili)
salt
olivenolie
1 dåse tomater (eller en tilsvarende mængde friske)
lidt hakket bredbladet persille

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Svits hvidløg og peperoncini i en høj pande, tilsæt tomater og salt og lad det hele simre i 15-20 minutter, mens det halve kilo penne koges i en stor gryde med spilkogende, saltet vand.
Kog pastaen al dente (se anvisning på pakken) og hæld den i et dørslag. Bland umiddelbart efter enten på panden eller i gryden med tomatsugoen.
Server i dybe tallerkener og drys persillen over hver portion til allersidst eller rør persillen med rundt.

Læs om MARCHE - DRØMMEN OM DET USPOLEREDE ITALIEN

Læs om VINE OG GODE OPLEVELSER I MIDT-ITALIEN