Grønt

Perleotto med mascarpone og grillet squash

Sæt tænderne i en lækker og anderledes udgave af den klassiske risotto. Perleotto er risotto lavet på perlebyg, og er derfor et sundere alternativ, der er rigt på kostfibre.
af redaktionen 15.09.2017

TIP: Hvis ikke du kan få fat i perlebyg, kan du sagtens bruge perlespelt eller perlerug. Rugen skal dog koge lidt længere.

Perleotto med mascarpone og grillet squash

Opskrift til 2 personer – Tid: 30 minutter

LÆS OGSÅ: Grillet fladbrøds-pizza med blåskimmelost og squash

INGREDIENSER

  • 2 dl perlebyg
  • salt
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 2 små squash
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 50 g parmesan
  • 150 g mascarpone
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 100 g blandet salat
  • saft af 1 citron
  • parmesan

FREMGANGSMÅDE

1. Kog perlebyg i letsaltet vand i 15-20 minutter, til den er mør. Hæld kogevandet fra, men gem lidt i en kop til senere.

2. Pil og hak løg og hvidløg. Steg det let i olie i en stor gryde, uden at det tager farve.

3. Skyl squashene, og skær dem i 1 cm tykke, runde skiver. Steg dem på en varm grillpande, til de får tydelige grillstriber (eller steg dem i lidt olie på en almindelig pande – så får de bare ikke striber). Krydr squashskiverne med fintrevet citronskal og salt.

4. Vend den afdryppede perlebyg i gryden med løg og hvidløg. Rør fintrevet parmesan og mascarpone i. Lad det hele varme igennem i gryden. Vend forsigtigt squashskiverne i. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.

5. Servering: Skyl og tør salaten, og vend den med citronsaft. Servér som tilbehør til perleottoen, som du drysser med parmesan høvlet i store flager.

Sponsoreret indhold