TIP: Hvis ikke du kan få fat i perlebyg, kan du sagtens bruge perlespelt eller perlerug. Rugen skal dog koge lidt længere.
Opskrift til 2 personer – Tid: 30 minutter
LÆS OGSÅ: Grillet fladbrøds-pizza med blåskimmelost og squash
INGREDIENSER
Til servering:
FREMGANGSMÅDE
1. Kog perlebyg i letsaltet vand i 15-20 minutter, til den er mør. Hæld kogevandet fra, men gem lidt i en kop til senere.
2. Pil og hak løg og hvidløg. Steg det let i olie i en stor gryde, uden at det tager farve.
3. Skyl squashene, og skær dem i 1 cm tykke, runde skiver. Steg dem på en varm grillpande, til de får tydelige grillstriber (eller steg dem i lidt olie på en almindelig pande – så får de bare ikke striber). Krydr squashskiverne med fintrevet citronskal og salt.
4. Vend den afdryppede perlebyg i gryden med løg og hvidløg. Rør fintrevet parmesan og mascarpone i. Lad det hele varme igennem i gryden. Vend forsigtigt squashskiverne i. Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
5. Servering: Skyl og tør salaten, og vend den med citronsaft. Servér som tilbehør til perleottoen, som du drysser med parmesan høvlet i store flager.