Selvfølgelig skal der være plads til den ægte vare indimellem, men vi har alligevel fundet nogle sundere alternativer til de ellers normalt knapt så sunde sager …
Blomkålspizza med parmaskinke, oliven og mozzarella
Blomkålspizzaen er en rigtig klassiker i low carb køkkenet. Og det er der en rigtig god grund til, for det fungerer virkelig godt og selv om man er skeptisk, bør det altså afprøves.
Du skal bruge:
Bund:
1 blomkål
2-3 æg
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk salt
Topping:
3-4 spsk tomatsauce
4 skiver parmaskinke
1 kugle mozzarella, skåret i skiver
Oliven
Rucola til når den er bagt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 160 grader.
Del blomkålen i mindre buketter og kom den i en blender.
Blend det helt fint og kom det i en skål. Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt salt og loppefrøskaller.
Lad den stå og trække i 10 min.
Kom "dejen" på en bageplade med bagepapir og smør det ud så det ligger i et lige tyndt lag.
Forbag bunden i 30 min.
Smør tomatsauce på bunden og læg parmaskinke, mozzarella skiver på bunden og drys med oliven.
Skru temperaturen op til 225 grader.
Bag pizzaen i ca. 5 min til osten er smeltet.
Server pizzaen med rucola og en lækker salat. Og skal fredags stemningen være i top - så skal det serveres et godt glas rødvin til!
Bønnepomfritter og low carb sandwich
Om søndagen kan behovet for fedt og salt være højere end andre dage, men der er faktisk ingen grund til at ty til det snaskede take away - du kan lave den helt selv og i en meget sundere og low carb version.
Du skal bruge:
1 pose frosne grønne bønner
Olivenolie
Salt
Low carb foccaciabrød - Se opskrift HER
Dit yndlings sandwich fyld
Ailoli
Tænd oven på 225 grader
Kom de frosne bønner ud på en bageplade med bagepapir.
Vend dem godt i olivenolie og salt - og bag dem i oven til de er godt sprøde. Ca. 30 min
Flæk foccaciabrødet og fyld med f.eks skinke og ost, tunsalat eller måske en hakkebøf, hvis det er burger du craver. Server med en klat aioli til at dyppe fritterne.
Hytteostpandekager
Disse hytteostpandekager minder både smagsmæssigt og i konsistens om klatkager, og er perfekte som morgenmad, eftermiddagssnack eller dessert.
Du skal bruge:
4 æg
200 g hytteost
1/2 dl skyr/mælk/græsk yoghurt
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk stødt kardemomme
Skal fra 1/2 økologisk citron
Sådan gør du:
Kom æg, hytteost og mælk i en skål og med en stavblender, blendes klumperne i hytteosten ud.
Tilsæt kardemomme, citronskal og loppefrøskaller og rør godt rundt.
Lad dejen stå og hvile i 10 min inden de steges i smør på en middelvarm pande.
Pandekagerne skal være helt faste inden de vendes. Server med skyr, som du rører op med f.eks. blåbærmarmelade.
... Alle opskrifter og billeder tilhører bloggen Vanløse Blues