Grønt

Porre

Porrer er i sæson fra midt på sommeren og hele vinteren, og det er skønt at kunne få en grøntsag som porre frisk hele vinteren. Brug dine porrer i supper, tærter, salater eller lige, hvad du har lyst til.
af Redaktionen 16.08.2012

Porrer har været en del af det danske køkken siden før vikingetiden. Oprindeligt kommer planten formentlig fra området omkring Middelhavet, mens nu dyrkes den mest i tempereret klima, da porren trives bedst her.

Opskrifter med porrer

Bouillabaisse

Sprøde ruller med tun

Kartoffel-porresuppe med østers

Blåmuslinger i cider og øl

Côte de boeuf med grønsagspakker

Gule ærter med grønsager og kød

Sprængt unghane med peberrodscreme

Pighvar-bisque

Porrer er i familie med løgplanter, og det kan man både se og smage. Dog er porren noget mildere i smagen. Porrer er rige på vitaminer, en masse mineraler og kostfibre, som gør porren til en meget mættende grøntsag.

Vidste du…
At de små porrer er de sprødeste og mest smagfulde? Gå derfor altid efter de tyndeste porrer.

Anvendelse
Porre er en fast ingrediens og vigtig smagsgiver i supper, men porre smager lige så skønt i tærter og omeletter, i wok-retter, rå i salater eller bagt i ovnen sammen med rodfrugter.

Holdbarhed
Sommerporrer skal høstes og spises med det samme, mens vinterporrer godt kan stå på marken hele vinteren - derfor er sæsonen for porrer meget lang. Porrer kan holde sig i køleskabet i op til to uger.

Sæson
Juli-februar

Sponsoreret indhold