Grønt
(Forret til 2 personer)
120-150 g kejserhatte
ca. 40 g friskbælgede ærter
ca. 80 g æble med skræl
Mynte-vinaigrette:
2 spsk æblecidereddike
2 spsk koldpresset raspolie
2 tsk fi nthakket spearmint el.
pebermynte
½ tsk hele korianderfrø, medium-
groft knust
havsalt
friskkværnet sort peber
KEJSERHATTE (PLEUROTUS ERYNGII
Mynte-vinaigrette: Pisk alle ingredienserne til vinaigretten sammen i en skål. Smag til med havsalt og friskkværnet sort peber.
Salat: Skær kejserhattene ultratyndt og fordel dem på to store tallerkener. Lad skrællen blive på æblerne og skær dem i tynde skiver. Fordel æbleskiverne over svampene og drys med ærterne. Stænk med mynte-vinaigretten og server straks. Nyd evt. retten med et glas koldt øl.
Se også: