Risotto er en velkendt italiensk klassiker, lavet på ris, bouillon, vin og parmesan. Her har vi en lettere udgave af den ellers fede risotto, som er lavet på perlebyg i stedet for risottoris. Tilsæt blandede svampe og babyspinat, og du har en lækker risotto til frokost eller let aftensmad.
Vild med perlebyg i din risotto: Prøv Umami-risotto!
Risotto præsenteres som hovedret på det italienske menukort, men skal du have mange gæster, kan du sagtens servere din risotto som tilbehør til for eksempel kylling eller laks. Denne risotto på perlebyg kan dog sagtens klare sig selv og egner sig godt som let aftensmad eller fyldig frokost.
Risotto af perlebyg med svampe og spinat
4 personer
1 løg
20 g smør
200 g perlebyg
1 dl hvidvin
5½-6 dl hønsebouillon
300-350 g blandede svampe
20 g smør
40 g fintrevet parmesan
100 g babyspinat
Læs også: Risotto med citron og ærter!
Sådan gør du:
Skær løget i terninger og sauter dem i smør, til de er møre.
Skyl perlebyggen, og dryp den godt af. Hæld den i gryden og vend rundt et par minutter.
Hæld vinen over og lad den dampe væk.
Tilsæt bouillon lidt efter lidt, og rør godt undervejs.
Lad det koge cirka 17 minutter eller til risottoen er cremet, og kornene er møre, men stadig har lidt bid.
Rens svampene med en lille børste, skær eller riv dem til passende størrelse, og svits dem på panden. Krydr med salt.
Vend svampene i risottoen sammen med parmesan og de friske spinatblade.
Tag gryden af blusset, rør forsigtigt igennem og server straks i varme dybe tallerkener.