Grønt

Rødbeder med dildfrø og fennikelfrø

Disse rødbeder er en lækker relish til vinterens kødretter. Rødbeder med dildfrø og fennikelfrø er en dejlig opskrift!
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 29.09.2011

500 g rødbeder
1 spsk dildfrø
1 spsk fennikelfrø
3 spsk groft salt

- Skræl rødbederne, skær top og spids af. Riv rødbederne på den grove side af rivejernet ned i en skål. Pres væden ud af rødbederne og kom de revne rødbeder i et rent, skoldet sylteglas (hygiejnen er meget vigtig).

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Rist fennikelfrø og dildfrø på en tør pande, til de begynder at 'poppe', og der begynder at dufte af krydderier. Kom groft salt og de ristede krydderier op i glasset og vend det godt rundt i de revne rødbeder. Luk glasset til og lad det stå 24 timer på køkkenbordet, så gæringen går i gang.

- Sæt herefter glasset i køleskabet og lad det stå 2-3 uger, inden rødbederne er klar til brug. De gærede/syltede rødbeder er rigtig gode som surt/relish til koldt kød, pålæg og kraftige vinterretter. Du kan sagtens bruge andre rodfrugter til denne opskrift, fx selleri, persillerod og jordskok.