I rigtig mange hjem er den traditionelle julerødkål blevet erstattet af en frisk rødkålssalat med appelsin og nødder, og det giver faktisk rigtig god mening at bytte den kogte rødkål ud med en frisk rødkålssalat. For mens rødkålen koger mister den mange af rødkålens ernæringsmæssige fordele, derfor kan du med god smavittighed bytte den kogte rødkål ud med en frisk rødskålssalt, som er fyldt med saft, kraft og vitaminer i den eviggode og friske rødkålssalat.
Det skal du bruge for at lave rødkålssalat og tilhørende dressing:
Rå rødkål er en utrolig fiberrig kålsort, og den mætter derfor rigtig meget. Samtidig er den rig på kalium og C- og B-vitamin.
Hvis du serverer rødkålssalat for julens gæster, og de spiser den, så vil de altså spise mindre af den usunde brune sovs og samtidig få et sundt skud vitaminer. Det kan være lige det sunde indspark, som en december-krop har brug for.
PRØV OGSÅ: Opskrift på klassisk rødkål
Oven på en måned med julefrokostmad og lidt for meget alkohol har kroppen brug for godt med vitaminer. De fleste går først i gang med de sunde madvaner efter jul, men hvis du kan putte lidt sundt ind på menuen her og der, gør det selvfølgelig stadig en forskel.
Det er her vores opskrift på rødkålssalat med appelsin og nødder kommer ind i billedet. Rigtig god fornøjelse!
Husk også, at rødkålssalat med appelsin og nødder i december giver endnu mere mening, fordi netop de tre råvarer er i sæson.
Appelsinerne er ekstra saftige, rødkålen er fyldt med endnu flere vitaminer, og hassel- og valnødder er fyldt med proteiner og fedtsyrer, og så kan du plukke dem direkte fra træerne i de danske skove.
De gode råvarer betyder selvfølgelig, at din rødkålssalat bliver endnu bedre, så hvis du har tiden og overskuddet til det, så kan du med fordel bruge en dag i december på at gå på nøddejagt. Til de nyplukkede nødder hører der naturligvis økologiske appelsiner og den bedste rødkål, du kan opdrive.
Vi lover, at det er værd at bruge lidt ekstra kræfter på at finde det bedste af det bedste - din rødkålssalat har fortjent det!
PRØV OGSÅ: Hjemmelavet rødkål med ribssaft