Grønt

Sådan laver du nemt din egen ketchup

Ketchup er supernemt at lave, og når du laver den selv, ved du præcis, hvad der er i din hjemmelavede ketchup.
af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth22.06.2016
En hjemmelavet tomatketchup er kræs for kendere. Hvis du hælder den i helt rene flasker og opbevarer den i køleskabet, er holdbarheden 1-2 uger uden konserveringsmiddel. Brug din hjemmelavede ketchup til denne gourmet-hotdog

Opskrift på hjemmelavet ketchup

Tid: 20 minutter. Kogetid: 30-45 minutter Det skal du bruge til hjemmelavet ketchup: • 1 løg • 3 fed hvidløg • 2 spsk olivenolie til stegning • 5 tomater • 1 flaske mosede tomater, 680 ml (eller 2 dåser flåede tomater) • 100 g rørsukker • 1 dl æbleeddike • evt. 1 knivspids chili • lidt sukker efter smag • salt og friskkværnet peber Prøv også: 3 gode burger-opskrifter Sådan laver du hjemmelavet ketchup: 1. Pil løg og hvidløg, og snit begge dele fint. Steg det let i olivenolie i en gryde i 10 minutter, uden at det tager farve. 2. Skær tomaterne i grove stykker, og kom dem i gryden sammen med mosede tomater fra flaske (eller flåede tomater fra dåse). Tilsæt rørsukker, æbleeddike og evt. chili, og lad blandingen simre i 30-45 minutter, til den har en passende konsistens. 3. Blend blandingen grundigt (gerne med en stavblender direkte i gryden), til du har en fin og jævn ketchup. Smag til med sukker, salt og peber. 4. Opbevar ketchuppen i køleskabet i rengjorte, skoldede flasker eller glas. Vild med tomater? Prøv Jamie Olivers opskrift op tomatsuppe

Få flere opskrifter med tomater her!

6 opskrifter med tomater

Sponsoreret indhold