Grønt

Saftige vegetar-frikadeller med krydderurter

Prøv disse saftige frikadeller med krydderurter og hvidløg. De fungerer som et perfekt alternativ til falafler.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann8.08.2019

Hvad enten du kører 'meatfree monday' eller lever som vegetar, er disse grøntsags-frikadeller perfekte til sund aftensmad.

Grøntsagsdeller kan laves på mange forskellige måder. Både med kartofler, bønner og som i det her tilfælde med knoldselleri, skalotteløg og hasselnødder.

Prøv også disse ekstra sunde fiske-frikadeller!

Du kan prøve at bruge spidskommen i dellerne for at få en mellemøstlig smag, og spis dem som alternativ til falafler.

Opskrift på saftige vegetar-frikadeller med krydderurter

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave saftige vegetar-frikadeller med krydderurter

  • 1 knoldselleri
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 æg
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. chilipulver
  • 30 g hasselnødder, hakkede
  • 1 bundt estragon
  • 1 bundt basilikum
  • ½ dl olie, vindruekerne eller raps
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du saftige vegetar-frikadeller med krydderurter

  1. Skræl sellerien, riv den på et rivejern, og kom den op i en skål.
  2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og kom dem op til sellerien.
  3. Tilsæt æg, bagepulver, hakkede krydderurter (gem lidt til at drysse ud over dellerne til sidst), og vend det hele godt sammen til en jævn 'fars'.
  4. Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad farsen stå lidt og samle smag. Varm en pande op, kom olie på, og form deller med en ske.
  5. Kom dem på panden, og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe på begge sider.
  6. Tag dellerne af, kom dem op i et fad, og steg resten færdige.
  7. Varm dellerne i ovnen, lige inden de skal spises. Server eventuelt dellerne med auberginedip og lidt ekstra krydderurter på toppen.

10 veganske retter du bare må prøve!

Vegansk mad

Sponsoreret indhold