(6 personer)
100 g mandler
2 spsk fint salt
2½ dl sorte belugalinser
250 g dampede artiskokhjerter
i kvarter
2 røde grapefrugter
1 hoved friséesalat
1 radicchio
6 skiver brød
100 g cremet gedeost
citronolie
4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk hvid balsamico
salt og peber
Læg mandler i blød med vand og salt i 10 min. Tænd ovnen på 200°. Hæld vandet fra mandlerne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen i 10 min. Afkøl mandlerne og hak dem groft når de er kolde. Kog belugalinserne møre i 20-25 min. eller følg anvisningen på posen. Afkøl linserne i koldt vand og bland dem med artiskokhjerterne. Skær grapefrugterne i fileter og bland dem med linserne. Pres saften fra resten af grapefrugterne udover. Skyl og tør friséesalaten. Fjern de yderste blade af radicchiosalaten. Snit friséesalat og radicchio og bland de to salater med linserne. Dryp citronolie på brødskiverne og fordel skiver af gedeost ovenpå. Dryp igen med citronolie og krydr med salt og peber. Rist toastene i ovnen på 200° i 5-6 min. til brødet er sprødt, og osten blød og cremet. Rør olivenolie og hvid balsamico sammen og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og vend det hele rundt. Server salaten med de lune toast.