Grønt
Grønt
Salat med hvidløgscroutoner
Lækker salat med blomster og hvidløgscroutoner
af Hanne Gabel Christensen / Opskrifter fra restaurant De kas i Amsterdam
8.07.2010
Ingredienser:
3-4 forskellige slags grønne og røde salater, f.eks. rucola, grøn salat, rød mizuna
9-12 begoniablomster el. andre spiselige blomster
9-12 hjulkroneblomster el. andre spiselige blomster
olivenolie
1 citron
4 tykke skiver hvidt brød
Hvidløg
3-4 forskellige slags grønne og røde salater, f.eks. rucola, grøn salat, rød mizuna
9-12 begoniablomster el. andre spiselige blomster
9-12 hjulkroneblomster el. andre spiselige blomster
olivenolie
1 citron
4 tykke skiver hvidt brød
Hvidløg
Bland salatblade og blomster og vend dem i en dressing af olivenolie, citronsaft og reven citronskal. Skær brødet i firkantede terninger og vend dem i olivenolie blandet med presset hvidløg. Rist dem på bageplade i ovn ved 180° til de er brune. Drys croutonerne over salaten, som både kan serveres portionsanrettet eller i en skål.