Grønt

Saltagurker

Herlige saltagurker – en helt anden smag end de sædvanlige syltede agurker.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 29.09.2011

2 l vand
100 g salt
2 kg drueagurker
6 laurbærblade
10 enebær
10 hele sorte peberkorn
1 fed hvidløg

- Kom salt, vand og krydderier op i en gryde og bring lagen i kog. Tag gryden af varmen og lad lagen køle af. Rengør agurkerne omhyggeligt, prik dem med en gaffel og kom dem op i rensede, skoldede sylteglas eller en stor syltekrukke.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Hæld den lune lage over agurkerne og fordel krydderierne ligeligt i glassene, så de kan ligge og trække smag. Sæt et glas fyldt med vand ned i agurkerne, så de kommer til at stå i pres under saltlagen.

- Lad agurkerne stå på køkkenbordet med et viskestykke hen over i et par dage, til de begynder at gære. Luk herefter glassene/krukken til og sæt dem/den koldt og mørkt. Lad agurkerne stå 2-3 uger, inden de tages i brug.

- Husk at hygiejnen er meget vigtig, men hvis du er grundig med denne, kan agurkerne også holde sig, til der er nye agurker næste år.

- Agurkerne er fantastiske til kød, flæskesteg og andesteg, fed julemad i det hele taget, og til postej og paté. Lagen til agurkerne kan også varieres med krondild, chili, peberrod, allehånde, eller hvad du har lyst til.