Grønt

Spaghetti pancetta e lenticchie

Spaghetti med linser og pancetta er en ret fra regionen Puglia
af Eva Ravnbøl, Foto: Chris Warde-Jones6.05.2010

Spaghetti med linser og pancetta er en ret fra regionen Puglia.

(4 personer)
400 g spaghetti
200 g små brune linser
100 g pancetta eller bacon
1 glas hvidvin
1 løg
2 stilke bladselleri
olivenolie
salt
friskkværnet sort peber

De helt små linser kræver ikke udblødning i vand natten over, så de kan bare skylles. Husk at fjerne småsten og lignende urenheder, hvis det er nødvendigt. Kog linserne i ca. 20- 30 minutter i saltet vand. Når de er færdigkogte og 'al dente', sis vandet fra. Skær pancetta i terninger og finhak løg og bladselleristilke. Hæld lidt olivenolie på en stor pande og svits det hele i ca. 10 minutter. Tag lidt af de sprøde baconterninger op og gem på en lille tallerken. Kog spaghettien i rigeligt saltet, kogende vand som anvist på pakken. Si vandet fra pastaen, men gem lidt af det til at spæde op med. Bland nu alt sammen på den store pande og server. Strø de sprøde baconterninger over hver portion til sidst.

Prøv også:
Opskrift på cannelloni med oksekød og tomatsauce

Den bedste, klassiske bolognese? Den finder du på vores søstersite, SPIS BEDRE. Det er en af de mest populære opskrifter på en af de mest populære aftensmadsretter. Find den her: Klassisk spaghetti bolognese.

Sponsoreret indhold