Spinat er supersundt, for det er fyldt med vitaminer og mineraler. Spinat indeholder bl.a. kartenoid-lutein, der er med til at holde øjet sundt og synet skarpt.
Opskrifter med spinatSpinat indeholder oxalsyre ligesom rabarber, og det kan give en ubehagelig fornemmelse på tænderne. Man kan derfor tilføre "nonoxal" ved kogning for at neutralisere syren.
Vidste du...
At man engang troede, at spinat havde et meget højere indhold end jern, end det faktisk har? I virkeligheden var det en kommafejl i nogle beregninger, der gjorde, at man troede, at spinat havde et meget højt jernindhold. Myten om det høje jernindhold var netop grunden til, at Skipper Skræk blev så stærk af spinat. Man opdagede først kommafejlen fem år efter, Skipper Skræk (1932) så dagens lys.
OBS!
Spinat indeholder meget nitrat, som kan omdannes til skadeligt nitrit. Spinat må derfor kun genopvarmes, hvis den har været gennemkogt og kølet ned hurtigt. Børn under 4 år bør ikke spise spinatrester eller genopvarmet spinat.
Sæson
Maj-juni og september-oktober