Vidste du, at græskar er et bær? Faktisk er græskar verdens største og måske også verdens mest anvendelige bær.
Der er nærmest ingen grænser for, hvor mange måder du kan bruge græskar på. Du kan nemlig bruge kødet fra dit græskar i madlavningen og det ydre som Halloween-dekoration.
Græskar har umiddelbart ikke den helt store smag, men lad dig ikke snyde. I det rigtige selskab kan græskar give dig en fantastisk smagsoplevelse!
Råvaren kommer i forskellige farver og former, og de er som regel ret kødfyldte. Køber du et stort græskar, kan du derfor nemt få det til at strække til både brød, suppe og kage.
Mangler du inspiration til, hvordan du kan bruge græskar i din madlavning? Så læs med her, for vi har samlet 5 dejlige opskrifter!
Prøv opskriften på dette skønne foccacia, hvor græskarret er den hemmelige ingrediens, som gør brødet saftigt.
Suppe er den perfekte spise i de kolde måneder, og her kan græskarret også bruges! Find opskriften på græskarsuppe her.
Du kan også lave bagt græskar med chili og korianderyoghurt som tilbehør til hovedretten eller som fristende forret!
Græskar kan både bages, steges og koges, men den kan også syltet. Syltet gærskar med rosemarin, appelsin og anis er super lækkert, og kan bruges som tilbehør til næsten alt.
SE OGSÅ: Langtidsstegt svinekød i stegeso
Har du mere lyst til en skøn salat? Så prøv den her opskrift på bagt græskar-salat, som kan nydes selvstændigt eller som supplement til hovedretten.
SE OGSÅ: Svampesuppe med ostebrød