Udfordr din fantasi og lav lækre salater af sommerens grønne herligheder. Du kan med god samvittighed spise de lækre grøntsager som slik og få fyldt op på vitamindepoterne i kroppen.
Læs også: 6 lækre opskrifter med fisk
En salat af bagte rødbeder, rygeost, jordbær og nye løg appellerer til alle smagssanserne med sit miks af sødt, syrligt, salt, bittert og røg. Du finder opskriften på en sprød jordbærsalat her:
Jordbærsalat med bagte beder
4 personer
• 16 små nye rødbeder med top
• 10 timianstilke
• Salt og friskkværnet peber
• 2-3 spsk olivenolie
• 8 jordbær
• 4 nye løg
• 50 g rygeost
• 8-12 stykker sprødt rugbrød
Sprødt rugbrød:
• ¼ daggammelt rugbrød
• 2 spsk koldpresset rapsolie
• Havsalt
Læs også: 3 idéer til grillen
Fremgangsmåde:
Vask rødbederne, og skær toppen af på nær de nederste 5 cm. Læg rødbederne på et stykke bagepapir, og drys med hakket timian, salt og lidt olivenolie. Bag rødbederne i ovnen ved 180° i 45-60 min., indtil de er møre og godt rynkede.
Tag rødbederne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, inden du piller skrællen af med en urtekniv.
Skær rødbederne i mindre stykker, halve eller kvarte, og læg dem på et fad eller en tallerken.
Sprødt rugbrød: Skær rugbrødet i helt tynde skiver med en skarp brødkniv. Læg evt. rugbrødet i fryseren først, så er det nemmere at skære tyndt. Læg rugbrødet på en bageplade med bagepapir,
dryp med olie, og drys med salt. Bag rugbrødet i ovnen ved 170° i 8-10 min., så det bliver helt sprødt. Tag de sprøde brød ud, og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, der kan suge evt. overskydende olie.
Anretning: Skyl jordbær og løg i koldt vand, skær dem i tynde skiver, og drys dem ud over rødbederne. Fordel klatter af rygeost og de sprøde rugbrødsskiver på toppen. Drys til sidst med groft salt og friskkværnet peber, og dryp med lidt olivenolie.
Server rødbederne som en lille frokostret eller forret med godt brød til. Retten passer også godt med et par skiver god skinke eller røget kød eller fisk.
Læs også: De 10 lækreste is-desserter!