Salat

Sprød salat med kylling, avocado og misomayo

Det bliver næsten ikke nemmere end med denne sprøde måltidssalat bestående af de grønneste grøntsager, kylling og smagfuld misomayo, få opskriften her!
af Louisa Lorang.20.06.2022Foto: Rikke Westesen.
6 personer

Ingredienser

  • 3 kyllingebrystfileter
  • 2 hjertesalater
  • 3 forårsløg
  • 100 g sukkerærter
  • 1 agurk
  • 2 avocadoer
  • 2 håndfulde ærteskud
  • Salt og peber
  • Evt. brød til servering

Misomayo

  • 2 dl sesamfrø
  • 2 spsk. misopasta
  • 1 tsk. flydende honning
  • 150 g mayonnaise
  • 1 spsk. sojasauce
  • ½ limefrugt

Sådan laver du grøn salat med kylling

  1. Kog kyllingebrystfileterne i letsaltet vand i ca. 12 minutter. Sluk for varmen, og lad kyllingebrystfileterne trække i gryden i yderligere 8-12 minutter.
  2. Tag dem op, og lad dem afkøle lidt. Træk kødet i strimler med to gafler

Misomayo

  1. Rist sesamfrø på en tør, varm pande i 2-3 minutter, til de dufter og hopper let. Afkøl lidt. Tag ­halvdelen fra til servering, og knus resten groft i en morter.
  2. Rør misopasta sammen med honning i en skål.
  3. Rør mayonnaise og knuste sesamfrø i, og smag til med sojasauce og friskpresset limesaft.
  4. Skyl og pluk salaterne. Rens og hak forårsløg fint. Skyl sukkerærter, og skær dem over på langs. Skyl agurken, og skær den i skiver.
  5. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver eller tern.
  6. Anret salaten på et fad, og top med agurk, sukkerærter, avocado, forårsløg, kyllingestrimler, sesamfrø og misomayo.
  7. Pynt med ærteskud, og krydr med salt og peber. Servér straks, gerne med brød til.

Sponsoreret indhold