HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Salat
Sprød salat med røget hellefisk, ribs og rimmet agurk
Er du vild med sæsonens friske ribs? Så prøv dem i denne lækre opskrift på en dejlig sommersalat med hellefisk og rimmet agurk.
Tekst & Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio.
8.08.2022
2 personer
Ingredienser
2 hjertesalater
½ fennikel
125 g ribs
200 g røget hellefisk
1 bakke rød karse
Vinaigrette
½ dl olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
Salt og peber
Rimmet agurk
3 dl vand
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 agurk
Croutoner
2 skiver rugbrød
1 tsk. olivenolie til stegning
Salt
Sådan laver du salat med hellefisk
Rimmet agurk
Pisk vand, salt og sukker sammen i en skål, til salt og sukker er opløst.
Skyl agurken, og skær den i lange, tynde strimler, evt. på et mandolinjern. Læg agurkeskiverne i skålen med lage, og lad dem trække i ca. 20 minutter.
Hæld herefter lagen fra, og skyl agurkestrimlerne i koldt vand. Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Vinaigrette
Rør olivenolie, æblecidereddike, sennep, honning og lidt salt og peber sammen i en skål, og lad vinaigretten hvile indtil servering.
Croutoner og salat
Skær rugbrødsskiverne i små tern, og steg dem i lidt olie og salt på en pande, til de er sprøde. Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Skyl salaterne, skær dem i mindre stykker, og vend dem i vinaigretten.
Rens fennikel, og skær den i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Skyl og tør ribs.
Del hellefisk i mindre stykker.
Anret salat på et serveringsfad, og fordel fennikel, rimmet agurk og hellefisk ovenpå.
Top med ribs og rugbrødscroutoner, og pynt med rød karse.
Servér evt. salaten med godt brød til.
Se også
11 friske sommersalater
Se også
Luksussandwich med gedeost og hellefisk
salat & tilbehør
fisk
agurk
Andre lækre opskrifter
Grønt
3 sylteopskrifter til sensommeren
Grønt
Fermenterede tomater med chili
Salat
Asiatisk agurkesalat med dild og sesam
Salat
Grillet ferskensalat med mozzarella og parmaskinke
ISABELLAS ANBEFALER
Blomster & Planter
Guide til efterårsstauder
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Buketter & kranse
DIY: Fine dekorationer med efterårets bær og blade
Mad
Lækre efterårs-opskrifter
Mest læste
Desserter
Skønne desserter til mortensaften
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Kager
Æblekage med kanel
Småkager & Cookies
23 julesmåkager, du skal bage denne jul
Sponsoreret indhold