Stegt halloumi med citron/kapersvinaigrette og små tomattærter
Her får du en lækker opskrift på stegt cypriotisk ost i citron/kapersvinaigrette og skønne små tomattærter. De passer pefekt til picnic-kurven eller som forret. Få opskrifterne herunder!
af Marie Melchior.20.04.2020Foto: Betina Hastoft.
6 personer
Stegt halloumi
250 g halloumi (cypriotisk ost)
1½ dl hvedemel
1 tsk havsalt
Friskkværnet peber
2 spsk olivenolie til at stege i
Citron/kapersvinaigrette
1 citron
1 spsk hvid balsamico
1 spsk grov sennep
6 spsk olivenolie
2 spsk kapers
1 bdt. koriander
Salt og peber
Små tomattærter
1 rulle færdig butterdej (250 g)
3 æg
1 dl fløde
Havsalt og peber
1 bdt. basilikum
1 glas ovnbagte tomater (120 g fra Urtekram)
30 g friskreven parmesan
Sådan laver du stegt halloumi med citron/kapersvinaigrette og små tomattærter
Stegt halloumi
Skær halloumi i skiver.
Bland mel med salt og peber. Vend osteskiverne heri.
Opvarm olien på panden og steg halloumi-skiverne 1 minut på hver side.
Læg dem på fedtsugende papir.
Citron/kapersvinaigrette
Skyl citronen. Riv skallen og pres saften ned i en skål.
Tilsæt hvid balsamico, grov sennep, olivenolie og kapers.
Hak korianderbladene groft og rør dem i vinaigretten. Smag til med salt og peber.
Hæld vinaigretten over de stegte halloumi.
Sådan laver du små tomattærter
Udstik dejen i 8 cirkler og placer dem i velsmurte forme. Har du ikke små forme, kan du bruge opskriften til en almindelig størrelse tærteform.
Pisk æg sammen med fløde, salt og peber.
Hak basilikum fint og rør den i æggemassen. Fordel blandingen i tærteformene.
Læg de ovnbagte tomater i formene og drys parmesan over.
Bag tærterne på 200° i 15 min. til de er gyldne.
Afkøl dem på en bagerist. Tærterne smager også skønt kolde.