Salat

Stegt halloumi med citron/kapersvinaigrette og små tomattærter

Her får du en lækker opskrift på stegt cypriotisk ost i citron/kapersvinaigrette og skønne små tomattærter. De passer pefekt til picnic-kurven eller som forret. Få opskrifterne herunder!
af Marie Melchior.20.04.2020Foto: Betina Hastoft.
6 personer

Stegt halloumi

  • 250 g halloumi (cypriotisk ost)
  • 1½ dl hvedemel
  • 1 tsk havsalt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie til at stege i

Citron/kapersvinaigrette

  • 1 citron
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 1 spsk grov sennep
  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk kapers
  • 1 bdt. koriander
  • Salt og peber

Små tomattærter

  • 1 rulle færdig butterdej (250 g)
  • 3 æg
  • 1 dl fløde
  • Havsalt og peber
  • 1 bdt. basilikum
  • 1 glas ovnbagte tomater (120 g fra Urtekram)
  • 30 g friskreven parmesan

Sådan laver du stegt halloumi med citron/kapersvinaigrette og små tomattærter

Stegt halloumi

  1. Skær halloumi i skiver.
  2. Bland mel med salt og peber. Vend osteskiverne heri.
  3. Opvarm olien på panden og steg halloumi-skiverne 1 minut på hver side.
  4. Læg dem på fedtsugende papir.

Citron/kapersvinaigrette

  1. Skyl citronen. Riv skallen og pres saften ned i en skål.
  2. Tilsæt hvid balsamico, grov sennep, olivenolie og kapers.
  3. Hak korianderbladene groft og rør dem i vinaigretten. Smag til med salt og peber.
  4. Hæld vinaigretten over de stegte halloumi.

Sådan laver du små tomattærter

  1. Udstik dejen i 8 cirkler og placer dem i velsmurte forme. Har du ikke små forme, kan du bruge opskriften til en almindelig størrelse tærteform.
  2. Pisk æg sammen med fløde, salt og peber.
  3. Hak basilikum fint og rør den i æggemassen. Fordel blandingen i tærteformene.
  4. Læg de ovnbagte tomater i formene og drys parmesan over.
  5. Bag tærterne på 200° i 15 min. til de er gyldne.
  6. Afkøl dem på en bagerist. Tærterne smager også skønt kolde.

Sponsoreret indhold