Grønt

Svampesuppe med kapers og brøndkarse

Svampesuppe er den perfekte ret, når det er koldt og mørkt udenfor, og her får du en opskrift på cremet svampesuppe med en dejlig fyldig og nødde-agtige smag.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann2.12.2016

Forkæl dig selv eller dine gæster med en skøn, fyldig og lækker suppe, som kan få de flestes tænder til at løbe i vand.

Tip! Spis din svampesuppe med dette gode brød

Svampesuppe med kapers og brøndkarse

6 personer

Det skal du bruge:

Fond:

  • 500 g svampe
  • 2 løg med skal
  • ½ knoldselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbær
  • 2 spsk. salt
  • 5 kviste timian
  • 10 peberkorn
  • 3 liter vand

Suppe:

  • 500 g blandede svampe (gerne østershatte, marksvampe og kantareller)
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 l fond
  • 100 ml piskefløde
  • Salt og peber
  • 1 tsk. revet muskatnød

Prøv også: Cremet bygotte med svampe

Topping:

  • 300 g blandede svampe
  • Ca. 10 g smør
  • 4 spsk. kapers
  • Salt og friskkværnet peber
  • Brøndkarse til pynt

Sådan laver du svampesuppe med kapers og brøndkarse:

  1. Fond: Rens svampene for jord, og hak dem groft. Smelt smørret i en gryde, og sautér svampene, tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør godt rundt. Tilsæt vandet, når det koger, skru ned for varmen og lad det simre i 1 time, tag fonden af varmen, og sigt den. Tip: Fonden kan holde sig 1 uge i køleskab, og kan fryses ned.
  2. Suppen: Rens svampene for jord, og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde, og sauter svampene i nogle minutter. Tilsæt hvedemelet, og rør godt rundt, tilsæt fonden, kog det op, og lad det derefter simre i 5 minutter. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og muskatnød. Lad det simre i 5 minutter
  3. Topping: Rens svampene for jord, skær dem i skiver, og steg dem i smør sammen med kapers i 3-5 minutter, lige inden suppen skal serveres, smag til med salt og peber, og servér rygende varm med brøndkarse på toppen.

Prøv også: Opskrift på suppe - 10 favoritter!

Sponsoreret indhold