Ingredienser til 1 kg syltede grønne tomater:
5 cm peberrod
2 økologiske appelsiner
½ l lagereddike
½ l vand
300g rørsukker
2 stænger lakridsrod
3 stjerneanis
Sådan laver du syltede grønne tomater:
Skær de grønne tomater i kvarter, og stil dem til side. Skær peberrod i tynde skiver, og del appelsinerne i kvarter. Hæld peberrod og appelsiner i en gryde sammen med resten af ingredienserne til syltelagen, og bring det hele i kog. Tilsæt de grønne tomater, når det koger, og bring det hele i kog igen. Tag gryden af varmen, og hæld tomater og lage på skoldede sylteglas, luk glassene til og stil på køl.
Lad lagen trække i ca. 1 uge inden brug. De syltede grønne tomater kan stå ca. 6 mdr. uåbnet på køl - så du kan også nyde syltede grønne tomater om vinteren.
Syltede grønne tomater som tilbehør:
De syltede grønne tomater tilfører både det sure og søde element til retten. Spis de syltede grønne tomater som tilbehør til koldt kød, pålæg eller i salater, til stort set alt, hvor der lige mangler lidt surt.
Tip:
Udover de syltede grønne tomater, kan du også bruge opskriften på syltelagen til både rodfrugter og græskar.