Grønt

Tomatsuppe med sprødt ostebrød

Lav en skøn tomatsuppe med sprødt ostebrød, som du kan lune dig på en kold aften.
af Louisa Lorang / Foto: Anders Schønnemann2.02.2018

Det er koldt og blæsende udenfor, og vi kan næsten ikke komme i tanke om noget bedre end en skøn tomatsuppe at lune sig på.

Det er nemt og hurtigt at lave tomatsuppe. Du kan derfor lave retten en hverdagsaften, hvor det skal gå lidt stærkt, eller du kan servere den som forret en aften, hvor du gerne vil gøre lidt mere ud af menuen.

Uanset hvad er vi sikre på, at dine gæster vil elske denne tomatsuppe med sprødt ostebrød.

Opskrift på tomatsuppe med sprødt ostebrød

Antal: 2 personer

Det skal du bruge for at lave tomatsuppe med sprødt ostebrød:

Tomatsuppe:

  • 4 modne tomater i halve skiver
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg i både
  • 2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
  • salt og peber
  • 6 dl kogende hønsefond
  • ½ bundt plukket basilikum

Ostebrød:

  • 2 skiver groft brød
  • 1 fed hvidløg
  • revet parmesan

Sådan laver du tomatsuppe med sprødt ostebrød:

  1. Kom tomater, hvidløg og løg i et ovnfast fad.
  2. Dryp med olie og krydr med salt og peber.
  3. Bag det hele ved 220° (gerne med grill) i 10-12 minutter eller til løg og hvidløg har taget en smule farve og er helt møre.
  4. Rist brødet i ovnen til det er sprødt.
  5. Gnid brødet med hvidløg og top med parmesan.
  6. Sæt det i ovnen igen (gerne under grillen) til osten smelter.
  7. Kom tomater, hvidløg og løg i blenderen og kør det sammen med kogende hønsefond og basilikum. Husk på, at det er varmt, så sørg for at blenderlåget sidder ordentligt på. Brug eventuelt et viskestykke til at holde låget nede, og fyld aldrig blenderen helt op.
  8. Smag til med salt og peber og servér straks med ostebrød.

Prøv også disse opskrifter på tomatsuppe:

jordskoksuppe
tomatsuppe
kartoffelsuppe

Sponsoreret indhold