Lad os indrømme det. Pasta har nok bare en fast rolle på madplanerne. Det er let at have med at gøre og kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Og så er det jo bare lækkert! Der er dog én ulempe. Det er ikke just sundt. Så hvis man kunne få det bedste fra en pastaret uden denne usunde ulempe, ville det være et kærkomment mirakel, ikke sandt?
Selvom det ikke er noget helt nyt, er der faktisk mange måder, man kan twiste en pastaret på. Pastaen fungerer mere eller mindre som et tomt lærred uden for meget smag. Derfor kan de forskellige sovser eller pestoer få lov at farve retten. På næsten samme måde fungerer en squash- eller zucchiniudgave af pastaen.
Så her har vi samlet tre bud på, hvordan man laver en lækker ”pasta” ret fyldt med smag og kraft uden de usunde ulemper.
Foto: The Two Bananas
Kate Famiglietti, der har bloggen The Two Bananas, er en sand pasta-elsker. Takket være sin italienske baggrund har pastaen en særlig plads i hendes hjerte. Men trods hendes kærlighed til ingrediensen har hun alligevel formået at skifte den ud med succes. Her er hendes bud på, hvordan man lynhurtigt kan bikse en vegetarisk, low carb, glutenfri pastaret sammen.
Til to serveringer.
2-3 store zucchinier eller 4-5 små
Salt
Foto: Julie Karla
De næste opskrifter er lavet af Julie Karla. Faktisk har hun vundet prisen i DM i hverdagsmad, så søger man inspiration til lækre hverdagsretter, er hendes blog det perfekte sted at kigge. Her kommer to bud fra hende på lækre, sunde pastaretter.
Til to serveringer.
Foto: Julie Karla
Til to serveringer.
Panering
Pynt