Grønt

Vintersuppe med kålrabi

Du kender persillerod, selleri, kartoffel og pastinak, men har du leget med kålrabi for nylig? Kålrabi er en overset rodfrugt, men den smager godt og strutter af sundhed. Vi giver dig en opskrift på suppe med kålrabi!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann5.02.2015

Kålrabi har en sødlig smag, men har efterfølgende toner af sennep og peberrod, som kan skræmme nogen lidt. Brug roden rå, kogt og stegt og i mos eller suppe evt. blandet med andre vintergrøntsager. Kålrabi er en langtidsholdbar sag. Pak den i en plastikpose, og opbevar på køl eller i en mørk og kold kælder. Den kan holde sig 6-7 måneder uåbnet.

Det skal du bruge til suppe af kålrabi med torskerogn, persille og sprødt rugbrød:
Antal: 4 personer

Inspiration: Kålrabi er en lækker rodfrugt - få flere fristende opskrifter med rodfrugt her

½ kålrabi (ca. 500 g)
1 spsk koldpresset rapsolie
1 l vand
½ dl fløde
havsalt og friskkværnet peber
200 g frisk, kogt torskerogn
lidt mel
15 g smør
4 skiver sprødt rugbrød
½ bundt bredbladet persille
1 usprøjtet citron

Sprød rugbrød:
¼ daggammelt rugbrød
2 spsk koldpresset rapsolie
havsalt

Prøv også: Oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré og ratatouille

Sådan laver du suppe af kålrabi med torskerogn, persille og sprødt rugbrød:

  1. Skræl kålrabien, og skær den i grove terninger. Sauter kålrabien i lidt olie i en gryde i 1-2 min., indtil den begynder at tage farve. Tilsæt vand, så det dækker, og bring i kog. Lad det koge i 15-20 min., indtil kålrabien er helt mør.
  2. Tilsæt fløde, og kog med i et par min., blend så suppen, til den er helt glat, og smag til med salt og peber.
  3. Skær torskerognen i skiver, og vend dem i lidt mel. Steg torskerognen i smør på en varm pande, til den får en flot gylden og sprød overflade. Vask og hak persille groft, og vend sammen med fintrevet skal fra citronen.
  4. Sprød rugbrød: Skær rugbrødet i helt tynde skiver med en skarp brødkniv.Læg evt. rugbrødet i fryseren først, så er det nemmere at skære tyndt. Læg rugbrødet på en bageplade med bagepapir, dryp lidt olie og salt ud over rugbrødsskiverne, og bag i ovnen ved 170° i 8-10 min., så det bliver helt sprødt. Tag de sprøde brød ud, og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, der kan suge evt. overskydende olie.
  5. Anretning: Hæld suppen i dybe tallerkener, og server den med et par skiver torskerogn og drys af persille, citron og sprødt rugbrød.

LÆS OGSÅ: Alle vores opskrifter på suppe!

TIP! Lyst til mere kålrabi? Du kan råsylte kålrabi, bruge den i mos med kartoffel og andre rodfrugter, eller du kan skære kålrabi i små tern, vende dem i lidt olie og krydre dem efter behag og bage dem i ovnen, til de er gyldne og møre.

Find altid gode opskrifter og spændende artikler om rejser, interiør og bolig i Mad & Bolig

Sponsoreret indhold