Kålrabi har en sødlig smag, men har efterfølgende toner af sennep og peberrod, som kan skræmme nogen lidt. Brug roden rå, kogt og stegt og i mos eller suppe evt. blandet med andre vintergrøntsager. Kålrabi er en langtidsholdbar sag. Pak den i en plastikpose, og opbevar på køl eller i en mørk og kold kælder. Den kan holde sig 6-7 måneder uåbnet.
Det skal du bruge til suppe af kålrabi med torskerogn, persille og sprødt rugbrød:
Antal: 4 personer
Inspiration: Kålrabi er en lækker rodfrugt - få flere fristende opskrifter med rodfrugt her
½ kålrabi (ca. 500 g)
1 spsk koldpresset rapsolie
1 l vand
½ dl fløde
havsalt og friskkværnet peber
200 g frisk, kogt torskerogn
lidt mel
15 g smør
4 skiver sprødt rugbrød
½ bundt bredbladet persille
1 usprøjtet citron
Sprød rugbrød:
¼ daggammelt rugbrød
2 spsk koldpresset rapsolie
havsalt
Prøv også: Oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré og ratatouille
LÆS OGSÅ: Alle vores opskrifter på suppe!
TIP! Lyst til mere kålrabi? Du kan råsylte kålrabi, bruge den i mos med kartoffel og andre rodfrugter, eller du kan skære kålrabi i små tern, vende dem i lidt olie og krydre dem efter behag og bage dem i ovnen, til de er gyldne og møre.
Find altid gode opskrifter og spændende artikler om rejser, interiør og bolig i Mad & Bolig